Nieuws

Trippen of Skippen? Jouw mening over drugs telt

Publicatiedatum: Maandag 11 oktober 2021

Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dat normaal of niet normaal? Het zijn een aantal vragen die aan bod komen tijdens het grote drugsonderzoek ‘Trippen of Skippen?’ waar jongeren en jongvolwassenen in Oost-Brabant, en dus ook onze gemeentes in het land van Cuijk, aan kunnen deelnemen.

Lees verder

Zitting centraal stembureau 15 oktober

Publicatiedatum: Maandag 11 oktober 2021

Zitting van het centraal stembureau op vrijdag 15 oktober 2021 om 10.00 uur inzake beslissing geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten en nummering.

Lees verder

10 november 2021 is het weer Dag van de Mantelzorg

Publicatiedatum: Maandag 11 oktober 2021

Woensdag 10 november 2021 is het weer de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. En die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom staat Nederland één keer per jaar stil bij de grote zorg die mantelzorgers dragen en samen zetten we deze mantelzorgers in het zonnetje. Dit jaar staat er voor alle mantelzorgers in hun eigen gemeente een goed gevulde goodiebag klaar! Daarvoor moeten zij zich wel even aanmelden.

Lees verder

Nationale Week van de Veiligheid

Publicatiedatum: Vrijdag 8 oktober 2021

Wat kan jij als inwoner, ondernemer of werknemer doen om criminaliteit te voorkomen, alert te blijven op vormen van criminaliteit en je weerbaarheid te vergroten? Tijdens de Nationale Week van de Veiligheid.(11 t/m 17 oktober) organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners waarbij die vragen centraal staan.

Lees verder

Onderzoek naar aardwarmte

Publicatiedatum: Dinsdag 5 oktober 2021

In de periode van 8 oktober tot en met 2 november 2021 vindt in de gemeente Grave seismisch onderzoek in de ondergrond plaats voor aardwarmte. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in een rechte lijn ten noorden van oud-Velp, de Mars en de binnenstad van Grave.

Lees verder

Grindkoffer; Met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 5 oktober 2021

De herfst is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de grindkoffer

Lees verder

Asfaltonderhoud op diverse wegen

Publicatiedatum: Vrijdag 1 oktober 2021

In opdracht van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert worden er van 11 tot en met 15 oktober 2021 asfaltwerkzaamheden uitgevoerd aan diverse wegen in deze drie gemeenten.

Lees verder

Coronatoegangsbewijs voor evenementen, horeca of culturele activiteiten

Publicatiedatum: Donderdag 30 september 2021

Het coronatoegangsbewijs is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een testbewijs van maximaal 24 uur oud. Vanaf zaterdag 25 september 2021 word je als bezoeker in de horeca en bij evenementen of culturele voorstellingen gevraagd om je coronatoegangsbewijs te tonen.

Lees verder

Geef uw mening over wat belangrijk is voor uw kern

Publicatiedatum: Donderdag 30 september 2021

Bouwen aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk? Dat doen we samen! In deze samenwerking is het van belang dat iedere kern aangeeft wat belangrijke punten zijn voor de toekomst.

Lees verder

Wadi; Met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 28 september 2021

De herfst is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de wadi.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.