Nieuws

Webinar Geopark en Maasvallei in 2035

Publicatiedatum: Maandag 1 november 2021

Op donderdag 25 november 2021 van 19.30 uur tot 20.30 uur organiseert het Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o. een webinar over Geopark Peelhorst en Maasvallei in 2035.

Lees verder

Grote stukken plastic bij het restafval

Publicatiedatum: Maandag 1 november 2021

Grote stukken plastic zoals worteldoek, landbouw plastic, afdekzeil en vijverfolie horen bij het restafval.

Lees verder

Legesverordeningen 2022 stukken ter inzage

Publicatiedatum: Maandag 1 november 2021

Op 20 oktober 2021 hebben de vijf individuele gemeenteraden van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis vijf geharmoniseerde, identieke legesverordeningen vastgesteld.

Lees verder

Land van Cuijk werkt aan groene(re) voortuinen

Publicatiedatum: Donderdag 28 oktober 2021

In het Land van Cuijk worden tuinvergroeningsacties georganiseerd. Met een groene(re) tuin worden straten en wijken groener en gezelliger.

Lees verder

Duurzaam elektriciteit opwekken, heel normaal

Publicatiedatum: Donderdag 28 oktober 2021

De gemeenten in het Land van Cuijk werken samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties (Energiek Land van Cuijk) aan een regio die volledig draait op duurzame energie. We richten ons hierbij op drie stromingen: energie besparen, duurzaam elektriciteit opwekken en aardgasvrij wonen.

Lees verder

Brug bij Grave afgesloten van 30 oktober 20.00 uur tot 1 november 05.00 uur

Publicatiedatum: Woensdag 27 oktober 2021

De slim-fit-coat die in gebruik is voor het schilderwerk aan de brug, wordt verplaatst naar het 6e brugdeel. Van zaterdag 30 oktober 2021 (20.00 uur) tot maandagochtend 1 november 2021 (05.00 uur) is de brug weer afgesloten voor verkeer.

Lees verder

Infiltratiebuis; met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 26 oktober 2021

De herfst is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De afgelopen weken hebben wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uitgelicht waar u mee aan de slag zou kunnen. Dit is de laatste week en daarmee de laatste mogelijkheid die wij aanraden: de infiltratiebuis.

Lees verder

Ophalen gft: vanaf 1 november een keer in de twee weken

Publicatiedatum: Maandag 25 oktober 2021

We stemmen het ophalen van het groente-, fruit-, tuinafafval en etensresten (gft) af op het seizoen. Daarom verandert vanaf 1 november 2021 de inzameling van uw gft. In de wintermaanden november t/m maart zet u de gft-container een keer in de twee weken aan straat.

Lees verder

Het najaar: het vergeten plantseizoen

Publicatiedatum: Vrijdag 22 oktober 2021

Het najaar is hét ideale moment om te planten! Pak je voorsprong op de lente en geniet eerder van een groene en bloeiende (voor)tuin! Wil jij ook een groenere straat? Trommel dan je straatgenoten op en meld je aan voor een vergroeningsactie van de voortuinen in jouw straat.

Lees verder

Tips voor een succesvol co-ouderschap

Publicatiedatum: Vrijdag 22 oktober 2021

Bij een scheiding komen vaak moeilijke emoties kijken voor zowel ouders als kinderen. Co-ouderschap maakt deze periode nóg uitdagender. En is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe je de gedeelde opvoeding zo soepel mogelijk laat verlopen? CJG Land van Cuijk geeft tips.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.