Melding woon- of leefomgeving doen

De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn.

Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Dan doet u een melding hiervan bij de gemeente. De gemeente probeert er dan zo snel mogelijk iets aan te doen. U kunt de melding doen via de Fixi-app met uw smartphone (zorg altijd voor de meest recente versie van Fixi) of op een van de volgende manieren.

Spoedeisende zaken na werktijd en in het weekend (wat niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag), bijvoorbeeld een omgewaaide boom over de weg of andere (be-)dreigende of (verkeers-)onveilige situaties kunnen gemeld worden via 06-51352687.

Let op!

De gemeente lost niet alle meldingen op. Heeft u een melding gedaan over voorwerpen of plekken die niet van de gemeente zijn? Dan doet de gemeente niets. U kunt uw melding doen bij de eigenaar. Voor gevonden dieren belt u met de dierenambulance.

De gemeente behandelt uw melding meestal binnen vijf werkdagen. Dit betekent niet dat de situatie dan ook opgelost is. Soms is daar meer tijd voor nodig.