Nieuwe webinars GGD Hart voor Brabant

Publicatiedatum: Maandag 3 mei 2021

GGD Hart voor Brabant verzorgt deze maand verschillende nieuwe webinars. Deze webinars zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden voor het webinar dat u interessant vindt. Dat kan via www.ggdhvb.nl/webinars.

Agenda

“Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen!”

Wanneer: 18 mei 2021 19:30 uur
Voor wie: voor ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs (gekoppeld aan STORM-project dat in de regio Brabant Noord-Oost loopt).

Somberheid en stress bij jongeren nemen toe. Dit komt niet alleen door de huidige coronasituatie en de maatregelen. Maar bijvoorbeeld ook door de grotere prestatiedruk en hoge sociale verwachtingen die jongeren voelen. Herken je dit ook bij je zoon of dochter? Hij of zij is niet alleen. Een op de drie jongeren kampt met druk om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf of anderen, zoals ouders en docenten. Zou je meer willen weten over hoe je deze klachten bij je kind kunt herkennen en/of hoe je hiermee om kunt gaan? In dit webinar beantwoorden we de vele vragen die je als ouder kunt hebben.

 “Leerling in de knoop: wat kan jij doen?”

Wanneer: 19 mei 2021 20:00 uur
Voor wie: voor docenten in het voortgezet onderwijs.

Wat kun jij betekenen voor een leerling die in de knoop zit? Hoe start je een gesprekje en wat kun je beter wel, en wat kun je beter niet zeggen? Misschien twijfel je wel om het aan te kaarten, omdat je niet weet wie de leerling verder kan helpen als dat nodig is? In dit webinar krijg jij praktische handvatten hoe je het gesprek aan kunt gaan en waar leerlingen terecht kunnen als er meer nodig is dan alleen een luisterend oor.

Tafelgesprek ‘Gezonde Leefstijl’ 

Wanneer: 20 mei 2021 19:30 uur
Voor wie: voor volwassenen.

De afgelopen weken zijn er onder deze titel webinars geweest over verschillende onderwerpen. We hebben bijvoorbeeld informatie gekregen over hoe we het beste in beweging kunnen blijven, maar ook hoe we zo gezond mogelijk kunnen eten in corona-tijden. Daarnaast hebben we geleerd hoe belangrijk voldoende slaap en ontspanning is, en wat je welbevinden voor rol kan spelen bij hoe je je voelt. Tijdens de webinars zijn er veel vragen gesteld. Hier willen we tijdens dit webinar op ingaan. Heb je zelf ook nog vragen? Geef dit dan aan in het aanmeldformulier of stel ze in de chat tijdens het webinar.

“Gamen: in balans”

Wanneer: 26 mei 2021 20:00 uur
Voor wie: voor ouders met kinderen in groep 6, 7 of 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Veel kinderen of jongeren gamen weleens. Voor de meeste is het een leuke hobby die ze nu vaker beoefenen, omdat ze meer thuis zijn dan normaal. Gamen is een vorm van ontspanning voor veel kinderen en een manier om in contact te blijven met vrienden. Tijdens dit webinar neemt Harry Hol van Bureau Jeugd en Media je als ouder (van 9-14 jarigen) mee in de wereld van populaire (online) games, de functie die gamen vervult en vertelt hij meer over de positieve en leerzame kanten en de gevaren en risico’s van gamen. Pedagoog Anke van den Brand deelt haar opvoedtips en -tools rondom gamen.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.ggdhvb.nl/webinars