Parkeervergunning Maaskade

Direct regelen

Wilt u parkeren in een parkeerschijfzone (blauwe zone)? Dan bent u verplicht een parkeerschijf te gebruiken. Hiermee kunt u maximaal twee uur parkeren binnen de blauwe zone.

Woont u in het blauwe zone gebied aan de Maaskade (nummers 15 t/m 24), dan kunt u een vergunning aanvragen waarmee u langer dan twee uur in de blauwe zone mag parkeren. Er wordt maximaal één vergunning per adres verleend. Een vergunning geldt voor maximaal twee kentekens. U kunt alleen een vergunning aanvragen voor personenauto’s, niet voor vrachtwagens, campers of aanhangers.

Let op: de geldigheid van de vergunning is een kalenderjaar.

Voorwaarden

  • Er is geen parkeergelegenheid bij uw woning
  • U heeft geen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
  • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een vergunning aanvraagt, staat op uw naam.
  • U kunt alleen een vergunning aanvragen als u aan de Maaskade (nummers 15 t/m 24) woont

Vraagt u een vergunning aan voor een bedrijfsauto, dan heeft u een verklaring van de eigenaar nodig waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld een kopie van het leasecontract).

De aanvraag voor een vergunning dient u in bij de gemeente. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en verstrekt de vergunning als uw aanvraag wordt goedgekeurd. Een aanvraag voor een parkeervergunning wordt binnen een week afgehandeld.

Kosten

Het moment van aanvraag bepaald de periode en de prijs. De prijs is per aangevraagde kaart (ontheffing)

Nieuwe kaart

  • twaalf maanden (aanvraag vanaf 1 januari): € 48,50
  • zes maanden (aanvraag vanaf 1 juli): € 30,00
  • drie maanden (aanvraag vanaf 1 oktober): € 20,00

Wijziging

  • aanbrengen van wijzigingen: € 11,50

Aanvragen

Klik bovenaan de pagina op "Direct regelen" en log in met uw DigiD.

Kenteken wijzigen

Als u het kenteken op een parkeervergunning wilt laten wijzigen, bijvoorbeeld in verband met de aanschaf van een andere auto, kunt u een verzoek hiervoor mailen naar info@grave.nl. Voeg als bijlage een kopie van het nieuwe kentekenbewijs toe. Als het om een leaseauto gaat voeg dan ook de verklaring van de eigenaar toe waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld het leasecontract).

U krijgt binnen enkele dagen de nieuwe parkeervergunning toegestuurd. Na ontvangst moet u de oude parkeervergunning zo spoedig mogelijk inleveren.