Parkeervergunning Maaskade

Direct regelen

Wilt u parkeren in een parkeerschijfzone (blauwe zone)? Dan bent u verplicht een parkeerschijf te gebruiken. Hiermee kunt u maximaal twee uur parkeren binnen de blauwe zone.

Woont u in het blauwe zone gebied aan de Maaskade (nummers 15 t/m 24), dan kunt u een vergunning aanvragen waarmee u langer dan twee uur in de blauwe zone mag parkeren. Er wordt maximaal één vergunning per adres verleend. Een vergunning geldt voor maximaal twee kentekens. U kunt alleen een vergunning aanvragen voor personenauto’s, niet voor vrachtwagens, campers of aanhangers.

Let op: de geldigheid van de vergunning is een kalenderjaar.

Voorwaarden

  • Er is geen parkeergelegenheid bij uw woning
  • U heeft geen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
  • Het kenteken van het voertuig waarvoor u een vergunning aanvraagt, staat op uw naam.
  • U kunt alleen een vergunning aanvragen als u aan de Maaskade (nummers 15 t/m 24) woont

Vraagt u een vergunning aan voor een bedrijfsauto, dan heeft u een verklaring van de eigenaar nodig waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld een kopie van het leasecontract).

De aanvraag voor een vergunning dient u in bij de gemeente. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en verstrekt de vergunning als uw aanvraag wordt goedgekeurd. Een aanvraag voor een parkeervergunning wordt binnen een week afgehandeld.

Kosten

€ 47,40 (per kalenderjaar).

Het wijzigen of bijschrijven van het kenteken op de parkeervergunning kost € 11,20.

Kenteken wijzigen

Als u het kenteken op een parkeervergunning wilt laten wijzigen, bijvoorbeeld in verband met de aanschaf van een andere auto, kunt u een verzoek hiervoor mailen naar info@grave.nl. Voeg als bijlage een kopie van het nieuwe kentekenbewijs toe. Als het om een leaseauto gaat voeg dan ook de verklaring van de eigenaar toe waarin staat dat u het voertuig gebruikt (bijvoorbeeld het leasecontract).

U krijgt binnen enkele dagen de nieuwe parkeervergunning toegestuurd. Na ontvangst moet u de oude parkeervergunning zo spoedig mogelijk inleveren.

Het wijzigen van een kenteken kost € 11,20.