Sociaal Kernteam Grave

Heeft u een vraag of probleem waar u zelf niet uitkomt? Het sociaal kernteam in gemeente Grave is er om u verder te helpen. Samen gaat u op zoek naar het juiste antwoord of de juiste aanpak voor uw situatie. U houdt altijd zelf de regie.

Met welke vragen kunt u terecht bij het sociaal kernteam

Al uw vragen op het gebied van welzijn en zorg, kunt u stellen aan het sociaal kernteam. Bijvoorbeeld:

  • De zorg voor mijn volwassen zoon met een verstandelijke beperking wordt zwaarder. Wie kan mij helpen?
  • Ik heb moeite om het huis schoon te houden. Kan iemand mij helpen?

  • Mijn werk en vrije tijd wil ik combineren met de zorg voor mijn zieke vader. Hoe pak ik dat aan?

  • Ik zit niet lekker in mijn vel. Kan ik daar met iemand over praten?

  • Ouderdom komt met gebreken, maar ik wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Hoe doe ik dat? 

  • Ik heb een goed idee voor mijn buurt. Hoe kom ik daarmee verder?

Hoe werkt een sociaal kernteam?

U bespreekt uw vraag of situatie met een medewerker van het sociaal kernteam. Vervolgens maakt u samen een plan. De medewerker denkt met u mee over een aanpak die bij u past. U bekijkt samen wat u zelf kunt doen, welke mensen in uw omgeving u kunnen helpen en of u nog meer ondersteuning nodig heeft. Als het nodig is, helpt het sociaal kernteam u bij het regelen van professionele hulp of hulpmiddelen. Ondersteunt het sociaal kernteam u langere tijd, dan is één medewerker uw vaste contactpersoon. Zo hoeft u niet steeds uw verhaal aan iemand anders te vertellen.

Wie zitten er in het sociaal kernteam?

De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hebben ieder een sociaal kernteam. In elk team werken mensen met een verschillende deskundigheid. Zoals sociaal cultureel werk, maatschappelijk werk, ouderenadvies en ondersteuning bij leven met een beperking. Ook een wijkverpleegkundige en een Wmo-consulent maken deel uit van het team.

Hoe bereikt u het sociaal kernteam?

U bereikt het sociaal kernteam van gemeente Grave via het centrale telefoonnummer 0485-396783 (elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur) of via e-mailadres sociaalkernteam@cgm.nl.