Trouwambtenaren

U kunt zelf kiezen wie uw huwelijk voltrekt of uw partnerschap registreert. Bij een kosteloos huwelijk/partnerschap of een flitshuwelijk/-partnerschap heeft u die keuze niet. De gemeente grave heeft Buitengewoon Ambtenaren van de Burgergerlijke Stand (BABS) in dienst. Hieronder stellen zij zich voor. Zodra u de datum van de heuglijke dag heeft vastgesteld kunt u uw keuze bekend maken en wordt meteen gekeken of de betreffende BABS op die dag beschikbaar is.

Leo van Ierland

“Mijn naam is Leo van Ierland, ik ben geboren en getogen in Tilburg, na mijn zeventiende ben ik verpleegkundige gaan studeren en woon ruim 25 jaar in Grave. Momenteel ben ik naast trouwambtenaar ook onderwijzer op een basisschool en parttime ritueelbegeleider. Dat bevalt mij uitstekend.

Sinds 1999 ben ik trouwambtenaar. Tijdens een kerstontbijt bij het stadhuis in Grave was ik vier trouwambtenaren tegengekomen. Ik raakte met hen aan de praat en hun functie leek mij heel leuk om te doen. Toevallig stopte één van de vier trouwambtenaren met het voltrekken van huwelijken. Toen heb ik gelijk een brief geschreven.

Wat ik leuk vind aan deze functie is dat je letterlijk en figuurlijk in de keuken kijkt van het bruidspaar. Vooral het voorbereidende werk vind ik leuk en bijzonder, omdat je de dag voor het bruidspaar helemaal op maat kan maken. Ik wil zo veel mogelijk wensen van het bruidspaar tegemoet komen. Ik vind het belangrijk dat het bruidspaar een geweldige dag heeft gehad en dat het voor hen op het gemeentehuis ook leuk was.”

Beschikbaar:

  • maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag
  • donderdag
  • vrijdag (onder voorbehoud)
  • zaterdag en zondag

 

Tom Fest

Mijn naam is Tom Fest, ruim 45 jaar gehuwd met Ans, trotse vader van twee volwassen dochters en één kleindochter. Oorspronkelijk Nijmegenaar van geboorte, maar al sinds 1975 woonachtig in Brabant en vanaf 1989 in het mooie Grave.

In mijn vroegere banen als leerkracht basisonderwijs en later als coördinator van een grote invalpool voor leerkrachten basisonderwijs heb ik altijd veel met (jonge) mensen te maken gehad.

Toen ik bijna 66 jaar was ging ik met pensioen en sinds die tijd ben ik diverse dagen per maand actief als vrijwillig openbaar vervoerambassadeur (OVA) voor de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland.

In die functie geef ik voorlichting aan groepen senioren over het gebruik van het openbaar vervoer in die provincies en organiseer ik proefreizen voor deze doelgroep.

Ook in deze vrijwilligersbaan kom ik met veel verschillende mensen in contact.

Sinds maart 2016 ben ik Babs in de gemeente Grave, een geweldig mooie job!

Waarom?

Als twee mensen van elkaar houden en ze willen dat officieel bekrachtigen middels een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is het onder meer de taak van de Babs er voor te zorgen dat de officiële huwelijksplechtigheid of het geregistreerd partnerschap een onuitwisbare herinnering bij hen achter laat.

Daarom wil ik zo veel als mogelijk is tegemoet komen aan de wensen van de betrokkenen.

Omdat alle mensen verschillend zijn, vind ik het houden van een gedegen voorbereidingsgesprek essentieel, omdat je pas dan de paren goed kunt leren kennen en een verhaal kunt vertellen dat de mensen pakt.

Beschikbaarheid: in overleg.

Nel Schuts

Begin 2006 ben ik benoemd tot buitengewoonambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Grave en vervolgens door de rechtbank te ’s-Hertogenbosch beëdigd. Sindsdien heb ik veel partnerregistraties en huwelijken gesloten. Ik vind het nog steeds fijn en een voorrecht om dat te mogen doen. Ik woon sinds 1980 in Velp (Grave) en heb drie dochters en evenveel kleinkinderen(zoons).

Mijn intentie is om bij het voltrekken van de ceremonie zoveel mogelijk aan de wensen van het (bruids)paar tegemoet te komen. Het voorafgaand gesprek met het paar vind ik belangrijk en bijzonder fijn, omdat ik dan echt contact heb met de mensen over allerlei aspecten van de toespraak en de trouwceremonie.

Het is telkens weer een uitdaging om samen met en voor het bruidspaar hun trouwdag met een persoonlijke ceremonie te beginnen. Het is immers hun grote dag!

Beschikbaar: iedere dag

Hanneke Van Dreumel

“Ja, ik wil”. Als je op deze pagina terecht komt, heb je waarschijnlijk plannen om te trouwen. Dat kan door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) het huwelijk te laten voltrekken. En daar ben ik er één van.

Als geboren en getogen Graafse vind ik het een enorme eer dat te mogen doen. Ik ben in 1972 in Grave geboren, ben getrouwd met Rob, heb twee kinderen en woon aan de rand van de binnenstad. Sinds het afronden van mijn studie Journalistiek en Voorlichting werk ik als communicatie adviseur. Ik ben dol op verhalen vertellen en schrijven.

Dat komt goed van pas in mijn functie als BABS. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal, naar de liefde die jullie samenbracht. Tijdens een kennismakingsgesprek gaan we het daar over hebben. En natuurlijk over jullie wensen, want die staan voorop. Wil je een kleine en ingetogen ceremonie, of groots en meeslepend? Alles kan. Het is jullie dag. En samen zorgen we ervoor dat die onvergetelijk wordt.

Eigen BABS

Als u het huwelijk of de partnerschapsregistratie door een eigen ambtenaar burgerlijke stand (babs) zal worden voltrokken, vul dan het formulier Verzoek eenmalige aanwijzing Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (PDF) in, print het uit en onderteken het formulier. Voeg een kopie van het legitimatiebewijs van de trouwambtenaar toe en mail het naar trouwen@cgm.nl. Of stuurt het naar Gemeente Grave, Afdeling Burgerzaken. Correspondentieadres: Postbus 7, 5360 AA Grave.

Ter informatie voor de eigen babs

de beëdiging zal plaats vinden op een dinsdag om 09.00 uur bij de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch, voorkeursdata zijn niet aan te geven, de rechtbank zal met een datum komen die wij dan weer aan de eigen babs zullen laten weten.