Trouwlocaties

U kunt in de gemeente Grave kiezen uit verschillende locaties om te trouwen of een partnerschap te laten registreren:

  • (Oude) stadhuis
  • Kerk protestantse gemeente
  • Hampoort (Gildekamer)

    Als u van de De Hampoort gebruik wil maken dan dient u dit apart te reserveren bij het Cloveniersgilde. Naast de legeskosten voor uw huwelijk/geregistreerd partnerschap betaalt u een bedrag van € 100,- huur aan het Cloveniersgilde. Er kan na de voltrekking van uw huwelijk of registratie van uw partnerschap een kanonschot worden gelost. De kosten hiervoor bedragen € 75,-.

Let op:

In verband met de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om gebruik te maken van de locatie Hampoort. Ook gelden er afwijkende regels met betrekking tot de locaties. Neem voor vragen hierover contact met ons op via trouwen@cgm.nl of via 0485-396600.

Eigen locatie

Voor u als bruidspaar is het in de gemeente Grave ook mogelijk om te trouwen op een door u zelf gekozen locatie binnen de gemeente Grave.

Verzoek eigen locatie

Stuur een door beide partners ondertekende brief aan het college van burgemeester en wethouders met daarin een verzoek om te trouwen op een eigen locatie (PDF). Vermeldt in de brief uw namen, huwelijksdatum/partnerschapsdatum, -tijdstip en locatie.

Kosten trouwen op eigen locatie

Als u er voor kiest om te trouwen op een eigen locatie dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Ga naar de pagina Trouwen of geregistreerd partnerschap voor een volledig overzicht van de kosten.