Verduurzaming van monumenten

Energie besparen en verduurzamen is ook in oude monumentale panden steeds vaker mogelijk én wenselijk. Ieder monumentaal pand is anders, dus de uitvoering vraagt om maatwerk. Tegelijkertijd moeten alle verduurzamingsplannen aan de (landelijke en gemeentelijke) regels voldoen. Toch betekent dit niet dat elk pand het wiel opnieuw moet uitvinden.

Voordat u besluit over te gaan tot investeren in het verduurzamen van uw woning, is het handig om u te oriënteren op de mogelijkheden tot ondersteuning. Om het u - als monumenteigenaar - gemakkelijker te maken energiezuiniger te gaan wonen, zetten we een aantal mogelijkheden voor op een rijtje.

Energiebespaarcoach bij u thuis

Herman van Beekum Energieadviseur

Herman van Beekum, Energiebespaarcoach

Staat u als monumenteigenaar aan het begin van het verduurzamingsproces? Wilt u uw pand verduurzamen, maar u weet nog niet hoe u dat het beste kunt aanpakken? Schakel dan onze energiebespaarcoach monumenten in. Bekijk samen met hem wat de ‘quick wins’ in uw woning zijn. Vaak kunt u eenvoudige en snelle maatregelen uitvoeren tegen relatief lage kosten.

Centraal in het gesprek staat het beperken van de energievraag zonder ingrijpende aanpassingen aan uw monumentale pand. Onze coach komt bij u thuis om advies te geven over maatregelen die u (meteen) kunt toepassen, heeft allerlei handige tips en beantwoordt graag uw energievragen. Hij kan ook bepaalde apparatuur aan u uitlenen, zoals een energieverbruiksmanager en een luchtkwaliteitsmeter. Daarnaast kan hij warmtebeelden in uw monument maken en met u bespreken.

U maakt samen een plan van aanpak waarmee u direct zelf aan de slag kunt.

Aanmelden energiebespaarcoach

  • Ga naar www.brabantwoontslim.nl om een gesprek in te plannen met onze energiebespaarcoach. Dit is mogelijk vanaf 18 oktober tot eind mei 2022.

Gesprek met een energieadviseur van Brabant Woont Slim

Hans Kievits Energieadviseur Brabant Woont Slim

Hans Kievits, Energieadviseur Brabant Woont Slim

Stel uw vraag over het verduurzamen van uw monumentale pand tijdens een fysiek spreekuur in de bibliotheek in Grave aan een adviseur van Brabant Woont Slim. Vragen kunnen gaan over subsidies, vergunningen, zonnepanelen, isolatiemogelijkheden en warmtepompen. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten.

Aanmelden energieadviseur

Een energiescan voor monumentale woningen

Tijdens een keukentafelgesprek worden de verschillende mogelijkheden voor verduurzaming van het monumentale pand besproken. Na een inspectie van uw monumentale woning en het in kaart brengen van uw wensen, worden alle duurzame mogelijkheden voor uw pand op een rij gezet. Er wordt gekeken naar diverse maatregelen op het gebied van: isolatie, ventilatie, warmte, elektriciteit en water & groen. U ontvangt per mail een compact rapport met de uitkomsten van het onderzoek, met heldere uitleg van de duurzame mogelijkheden voor uw woning.

Aan dit aanbod zijn wel kosten verbonden. Bekijk de kosten op www.monumentenwachtnoordbrabant.

Aanmelden

Met dit aanbod hopen we dat we u op weg helpen naar een lagere energierekening en meer wooncomfort in uw monumentale pand en dat we samen stappen zetten naar een duurzamer Grave.