<![CDATA[Oordeelsvormende bijeenkomst begroting en ombuigingen 29 oktober 2019]]> Op 29 oktober 2019 bespreekt de gemeenteraad de begroting en voorgestelde ombuigingen in een openbare oordeelsvormende bijeenkomst. Dit ter voorbereiding op de raadsbehandeling op 5 november 2019 aanstaande. U bent van harte welkom om 19.30 uur.

Raadplegen stukken

Hier kunt u de agenda met onderliggende stukken raadplegen.

]]> 2019-10-18T10:20:43 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/oordeelsvormende-bijeenkomst-begroting-en-ombuigingen-29-oktober-2019
<![CDATA[Welkomstbijeenkomst nieuwe inwoners]]> Op woensdag 30 oktober 2019 om 19.15 uur houdt de gemeente Grave een welkomstbijeenkomst voor nieuwe inwoners. Een avond waarop het gemeentebestuur kennismaakt met haar nieuwe inwoners en zij iets te horen en te zien krijgen over hun nieuwe woonplaats.

De inwoners die zich vanaf 1 september 2018 tot 1 oktober 2019 in de gemeente hebben gevestigd worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Mocht het echter aan uw aandacht zijn ontsnapt, nodigen wij u op deze manier uit.

U bent van harte welkom in het Historisch Stadhuis aan de Hoofdwagt 2 te Grave.

U kunt laten weten of u komt door te bellen naar het bestuurssecretariaat van Grave, 0486–477260 of door te mailen naar bestuurssecretariaat@grave.nl.

]]> 2019-10-15T11:06:00 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/welkomstbijeenkomst-nieuwe-inwoners
<![CDATA[Gebruikers leerlingenvervoer zeer tevreden]]> Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. Maar niet alle kinderen kunnen zelfstandig naar hun school reizen door bijvoorbeeld ziekte of een handicap, of zijn aangewezen op een school voor speciaal onderwijs die soms (te) ver weg ligt. Het leerlingenvervoer biedt hier een oplossing voor. Afgelopen schooljaar maakten in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert 181 leerlingen gebruik van deze vorm van vervoer. Voor hen en voor hun ouders/verzorgers is het belangrijk dat het proces van ‘naar school gaan’ prettig verloopt. Om die reden hebben de gemeenten gezamenlijk een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Deze bracht, ook met het oog op de nieuwe aanbesteding die gaat lopen vanaf schooljaar 2020-2021, de sterke- en verbeterpunten van de huidige dienstverlening in beeld. De resultaten waren positief.

Bij het leerlingenvervoer spelen twee partijen een belangrijke rol: de vervoerder en de gemeente. De vervoerder zorgt voor veilig vervoer en de planning. De gemeente behandelt de aanvragen en zoekt een passende oplossing voor ieder kind. Vanwege de verschillen in taken en verantwoordelijkheden, is er onderscheid gemaakt tussen de tevredenheid over de vervoerder, en de gemeente.

Tevredenheid vervoerder

90% van de gebruikers ervaart het vervoer in de bus of taxi als goed/voldoende. De veiligheid van het vervoer wordt beoordeeld met een 8 als rapportcijfer en de algehele tevredenheid krijgt een 7,8. Wisselingen van chauffeurs worden als vervelend ervaren. Op dit moment heeft 82% van de leerlingen één of twee vaste chauffeurs. Het punt is onder de aandacht bij de vervoerder en wordt bij de nieuwe aanbesteding expliciet meegenomen. Andere verbeterpunten zijn efficiënte reisschema’s en communicatie bij wijzigingen.

Tevredenheid gemeente

Bij de gemeente is 9 op de 10 de gebruikers tevreden over de verkregen informatie bij het indienen van een aanvraag. Ook zijn zij goed/voldoende geholpen bij een vraag of klacht. Het meest tevreden zijn de gebruikers over de mate waarin de consulent van de gemeente de tijd nam (87%) maar ook de vriendelijkheid (83%), het begrip (82%) en het luisteren van de consulent (79%) worden gewaardeerd. Er is wel wens voor een minder complexe aanvraagprocedure met minder papierwerk, en een digitale aanvraag. De gemeente gaat komende tijd onderzoeken wat er mogelijk is.

Herhaling onderzoek

Aan de hand van het vorige klanttevredenheidsonderzoek leerlingenvervoer (2015-2016) is besloten één keer in de drie jaar een dergelijk onderzoek uit te laten voeren. Dit betekent dat er tegen het einde van schooljaar 2021-2022 een nieuw onderzoek uitgevoerd zal worden.

]]> 2019-10-14T11:31:39 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/gebruikers-leerlingenvervoer-zeer-tevreden
<![CDATA[Hoeveel e-waste heb jij in huis?]]> Hoeveel e-waste heb jij in huis? En wat breng je weg?

Alles met een stekker of batterij is een apparaat. Hoeveel apparaten, lampen en armaturen (omhulsel van een lamp) heb jij in huis die kapot zijn of die je niet meer gebruikt? Kijk op www.heelhollandrecyclet.nl voor een e-waste inleverpunt in de buurt.

Tel je apparaten/lampen en maak kans op één van de twee refurbished iPads

Download onderstaand PDF en kijk snel hoe je mee kunt doen.

 

]]> 2019-10-11T10:17:32 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/hoeveel-e-waste-heb-jij-in-huis
<![CDATA[Vragenlijst jongeren 12 tot en met 18- jarigen van start]]> Breng jij de gezondheid van jongeren in de regio mee in beeld?

Vragenlijst

Ben je tussen de 12 en 18 jaar of heb je een kind in die leeftijd? Dan ontvang je misschien een uitnodiging (voor je kind) om een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De GGD Brabant Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor 31.000 jongeren in het werkgebied. Hoe meer jongeren meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van jongeren in beeld krijgt.

Wat gebeurt er met de uitkomsten

De vragen gaan over je gezondheid en ook over je leefomgeving, leefstijl en welzijn. De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor jongeren om gezond en veilig te wonen, leven en opgroeien. Denk aan gezond schoolbeleid, alcoholpreventie en opvoedondersteuning. Hoe meer jongeren meedoen aan het onderzoek, hoe completer de gegevens en de bruikbaarheid van de informatie. De GGD publiceert de resultaten van het onderzoek medio 2020.

Check je leefstijl

Ben je benieuwd hoe gezond je bent? En wil je meer weten over gezonde voeding, bewegen, roken, alcohol of een gezonde leefstijl? Op het einde van de vragenlijst kun je een gezondheidsadvies ontvangen op basis van jouw antwoorden of je kunt kiezen voor meer algemene informatie en linkjes naar leuke websites.

Uitnodiging ontvangen

Als je een uitnodiging hebt ontvangen, ben je (is je kind) via een steekproef uit het bevolkingsbestand geselecteerd. Voor jongeren onder de 16 jaar is toestemming van de ouders nodig voor deelname aan het onderzoek. De GGD beloont elke twintigste deelnemer met een cadeaubon ter waarde van tien euro. Daarnaast maak je kans op één van de drie cadeaubonnen ter waarde van 200 euro! Doe jij ook mee?

]]> 2019-10-10T16:00:55 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/vragenlijst-jongeren-12-tot-en-met-18-jarigen-van-start
<![CDATA[Reisdocument aanvragen niet mogelijk op donderdag 7 november 2019]]> In verband met het vervangen van het aanvraagstation voor reisdocumenten en de apparatuur voor het opnemen van vingerafdrukken kunnen inwoners van de gemeente Grave op donderdag 7 november 2019 geen reisdocument aanvragen. Ook niet in de buurgemeenten.

Aangevraagde reisdocumenten kunnen wel gewoon worden opgehaald.

]]> 2019-10-08T10:47:00 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/reisdocument-aanvragen-niet-mogelijk-op-donderdag-7-november-2019
<![CDATA[Veilig fietsen: blijf uit de dode hoek]]> Weet jij waar je veilig fietst in de buurt van een bus of vrachtwagen? Vermijd de dode hoek. Want daar kan de chauffeur je niet zien.

Onthoud: als jij de chauffeur ziet, ziet hij jou ook. Dat is rechts achter de bus of vrachtwagen, op een afstand van minstens 3 meter. Ga dus nooit ernáást fietsen, want dan ziet de chauffeur je niet.

Denk aan de dode hoek: blijf er rechts achter fietsen, op minimaal 3 meter afstand! En zie jij de chauffeur dan ziet hij jou!

]]> 2019-10-07T13:33:29 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/veilig-fietsen-blijf-uit-de-dode-hoek
<![CDATA[Droom voor uw buurt? Kern met Pit helpt]]> Wilt u graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in uw wijk opzetten? Of heeft u een ander idee voor uw buurt? Dan is het tijd voor actie! Wij dagen u graag uit om u aan te melden bij Kern met Pit en binnen een jaar uw droom te verwezenlijken. Lukt dit? Dan beloont KHNM foundation uw project met € 1000 en het predicaat Kern Met Pit tijdens een feestelijke bijeenkomst. Daarnaast maakt u kans op de Gouden Pit ter waarde van € 3000.

Iedereen die een leuk idee heeft om zijn of haar buurt nog mooier te maken kan zich tot en met 31 oktober 2019 inschrijven via de website www.kernmetpit.nl. Dit is gratis, maar let op: per provincie is er een maximum aantal projecten dat kan meedoen. In december hoort u of u bent geselecteerd. Als dit het geval is wordt u uitgenodigd voor de Kern-met-Pit-dag in januari waar u kennis en inspiratie opdoet voor uw project, workshops volgt en in contact komt met een adviseur van KNHM foundation en andere deelnemers.

Meer informatie over dit initiatief van KNHM foundation vindt u op www.kernmetpit.nl.

]]> 2019-10-07T11:18:28 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/droom-voor-uw-buurt-kern-met-pit-helpt
<![CDATA[Borstkanker, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn]]> Op 14 oktober 2019 start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Grave. Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is.

Voor wie

Eenmaal per twee jaar nodigt Bevolkingsonderzoek Zuid vrouwen tussen de 50 en 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2019 de vrouwen geboren in de jaren 1944 tot en met 1969. Vrouwen uit Grave met de postcodes 5361, 5363, 5364 en 5438 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Waar staat het onderzoekscentrum

Het borstonderzoek vindt plaats in een verplaatsbaar onderzoekscentrum. Dit onderzoekscentrum staat vanaf 14 oktober 2019 op het parkeerterrein bij de hockeyvelden aan de Stoofweg 7, 5361 HZ te Grave. Daar staat het tot eind november 2019. Daarna verhuist het onderzoekscentrum naar Schaijk.

Waarom deelnemen

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Hoe gaat het onderzoek

Het borstonderzoek bestaat uit het maken van digitale röntgenfoto’s van de borsten. Speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten voeren het onderzoek uit. Bevolkingsonderzoek Zuid werkt met moderne apparatuur. Daarom is de bestralingsbelasting minimaal. Binnen tien werkdagen volgt een schriftelijke uitslag van het onderzoek. Het onderzoek is gratis.

Resultaten vorige ronde

Tot nu toe was het bevolkingsonderzoek in Grave succesvol. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Grave 82,34%. Dit betekent dat er 1.707 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 32 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Meer informatie

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u onze informatielijn bellen. De informatielijn is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer: 088-0001340.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.bevolkingsonderzoekzuid.nl.

]]> 2019-10-07T10:56:04 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/borstkanker,-je-kunt-er-niet-vroeg-genoeg-bij-zijn
<![CDATA[Aanvragen Stimuleringssubsidie 2020]]> Voor projecten en activiteiten die bijdragen aan een leefbaar en actief Grave heeft de gemeente Grave de Stimuleringssubsidie. De aanvraagperiode voor deze subsidie 2019 loopt van 1 oktober tot 1 december 2019.

Wat is een Stimuleringssubsidie

De samenleving zit in een overgang van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. Hierdoor verandert de rol van de gemeente naar een meer regisserende en faciliterende rol. Dit betekent dat de gemeente burgers en organisaties meer dan ooit hard nodig heeft om met elkaar een leefbare, prettige samenleving te realiseren. Een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Subsidie is een van de instrumenten om deze prettige samenleving met elkaar te realiseren. Daarom heeft de gemeente Grave vanaf 2017 een nieuwe subsidievorm aan het subsidiestelsel toegevoegd: De Stimuleringssubsidie. Deze nieuwe subsidie die is bedoeld als waardering aan de Graafse vrijwilligersorganisatie die naast hun kerntaak dingen regelen of organiseren waarvan de gemeente belangrijk vindt dat ze er zijn voor hun inwoners.

Waarvoor kan ik een Stimuleringssubsidie aanvragen

Lokale vrijwilligersverenigingen en stichtingen kunnen de stimuleringssubsidie aanvragen voor maatschappelijke activiteiten die zij uitvoeren. Hiermee worden activiteiten bedoeld die om extra inzet van de vereniging vragen, niet tot de kerntaak van de vereniging behoren en in ieder geval passen binnen de onderstaande thema’s in het subsidiestelsel.

Thema 1 Het versterken van onze woon- en leefomgeving
Thema 2 Sport en gezondheid
Thema 3 Het versterken van de culturele, historische en toeristisch-recreatieve waarde van Grave
Thema 4 Wij zijn er voor elkaar

Ga naar Stimuleringssubsidie voor meer informatie over deze thema’s en de voorwaarden.

Welk bedrag kan ik aanvragen

Per unieke activiteit kan maximaal een Stimuleringssubsidie worden verleend van € 500,-. Per kalenderjaar kan een aanvrager tot een maximum van € 1.000,- aan stimuleringssubsidie ontvangen.

Aanvragen

Vraag stimuleringssubsidie aan via het digitaal aanvraagformulier stimuleringssubsidie. Het gaat hierbij dan om de activiteit die u in het volgende kalenderjaar wilt organiseren.

]]> 2019-10-04T12:06:59 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/aanvragen-stimuleringssubsidie-2020
<![CDATA[De Luisterlijn en Incluzio openen Praatlijn in Week tegen Eenzaamheid]]> Op dinsdag 1 oktober 2019 hebben De Luisterlijn en Incluzio een speciale ‘Eenzaamheidslijn’ geopend. Iedereen die zich eenzaam voelt en behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan van 1 tot en met 8 oktober 2019 bellen met het speciale nummer 085-0077770. 

Behoefte aan eenzaamheidslijn

De Luisterlijn biedt het hele jaar door een luisterend oor en is er voor iedereen die behoefte heeft aan een anoniem gesprek. Eenzaamheid komt daarbij terug in één op de drie gesprekken. Er blijkt een grote behoefte aan een telefoonnummer tegen eenzaamheid. Monique van Bijsterveld, directeur-bestuurder van de Luisterlijn: “Uit onderzoek van Kantar blijkt dat maar liefst tweederde van de Nederlanders vindt dat er een speciaal telefoonnummer moet komen voor mensen die zich eenzaam voelen. In de Week tegen Eenzaamheid is er een speciaal nummer beschikbaar en we hopen dat veel mensen ons ook echt gaan bellen.”

Over Incluzio

Achter de telefoon zitten dit keer niet alleen de vrijwilligers van de Luisterlijn maar de medewerkers van Incluzio. Een organisatie die lokaal actief is in onder andere wijkteams, huizen van de wijk en huishoudelijke hulp. Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio en zorgmanager van het jaar: “Onze medewerkers komen elke dag bij mensen thuis of spreken hen in de buurt. Eenzaamheid, isolement, het gevoel er niet toe te doen is iets wat we regelmatig tegenkomen bij jong en oud. In de buurten waar wij actief zijn werken we er al hard aan om met de buurt hier iets aan te doen. We willen ook landelijk het verschil maken op dit belangrijke onderwerp, vandaar dat we samen met de Luisterlijn dit initiatief hebben genomen. Onze medewerkers weten als geen ander hoe belangrijk een praatje is. Daarom zet een deel van hen zich deze week belangeloos in door de telefoonlijn te bemannen en een praatje te maken met mensen die dat nodig hebben.”

Over de ‘Eenzaamheidslijn’

De ‘Eenzaamheidslijn’ is van 1 tot en met 8 oktober 2019 bereikbaar van 13.30 uur tot en met 21.30 uur. Iedereen die behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan bellen naar 085-0077770. De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar via telefoonnummer 0900-0767.

]]> 2019-10-04T10:14:30 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/de-luisterlijn-en-incluzio-openen-praatlijn-in-week-tegen-eenzaamheid
<![CDATA[Geslaagde eerste motiemarkt gemeenteraad Grave]]>

Op 25 september 2019 vond de eerste motiemarkt georganiseerd door de gemeenteraad van Grave plaats. Maar liefst dertien ideeën werden eerst door de indieners kort toegelicht en daarna in persoonlijke gesprekken tijdens de markt aan de raads- en commissieleden ‘aan de man/vrouw gebracht’.

Het leverde geanimeerde en enthousiaste gesprekken op. Vervolgens maakte de burgemeester bekend welke ideeën door één of meerdere politieke partijen zijn geadopteerd. Zij gaan samen met de indiener(s) aan de slag om een motie voor te bereiden voor de raadsvergadering, in principe op 5 november 2019. Dan besluit de gemeenteraad hierover. In totaal heeft de gemeenteraad € 10.000 beschikbaar gesteld.

 De volgende ideeën zijn ‘geadopteerd’

Naam idee

Geadopteerd door

Clean-up Grave!

VPGrave, VVD, LLVCG, LPG, CDA

Het labyrint dat Grave verbindt

LPG

Verbouwing wijkcentrum Esterade

VPGrave, Keerpunt 2010, CDA

Introduceren Socialapp om met eenzame ouderen in contact te komen.

LPG

Lokaal energie-akkoord

D66, LPG, CDA

Opnieuw in gebruik nemen oude haven voor historische schepen.

LPG

Ontsluiting Visio terrein Hampoort met stad Grave en aanleg elektra en waterpunt op Visio

LPG

Interactieve vloer in bibliotheek Grave

VVD

Geef de mantelzorger een gezicht

VPGrave, LLVCG, LPG, CDA

Betere aanwijzing ingang Hoofschestraat/Infirmerie

De burgemeester in het kader van veiligheid

Realiseren Voetveerdiensten tussen Grave – Nederasselt en Gassel – Overasselt

Keerpunt 2010, VPGrave, VVD, D66, CDA, LPG

Aanleggen stroomkast voor evenementen op het Bikkelkampplein

LLVCG, CDA, LPG

Onderschrift foto: alle indieners van de ideeën.

Onderschrift foto: impressie van de motiemarkt.

]]> 2019-09-30T12:48:21 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/geslaagde-eerste-motiemarkt-gemeenteraad-grave
<![CDATA[Gratis compost in oktober]]> Op alle zaterdagen in oktober kunt u gratis compost halen op de minimilieustraten. Neem zelf een schop mee om het op uw aanhanger te laden!

Compost is een goede bodemverbeteraar en een fijne isolatielaag voor de planten die ze beschermd tegen de vorst.

Wanneer gratis compost afhalen

In het Land van Cuijk en Boekel kunt u op alle zaterdagen in oktober gratis compost krijgen.

Minimilieustraten

 

Zaterdag 5 oktober van 9.00 tot 13.00 uur

 

Zaterdag 12 oktober van 9.00 tot 13.00 uur

 

Zaterdag 19 oktober van 9.00 tot 13.00 uur

 

Zaterdag 26 oktober april van 9.00 tot 13.00 uur

 

U kunt het hele jaar door, tijdens openingstijden, terecht op de groenstraat in Haps voor gratis compost.

Waar gratis compost afhalen

De minimilieustraten vindt u hier:

Hoe werkt het

De compost is alleen bestemd voor particuliere huishoudens. Neem een schop mee! De compost wordt namelijk los verstrekt. Per keer mag u maximaal 1 m3 (oftewel 1000 liter) meenemen.

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2019-09-30T12:15:54 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/gratis-compost-in-oktober
<![CDATA[Gemeentepagina’s verhuizen naar De Maasdriehoek]]> Deze gemeentepagina’s, van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert, verhuizen per 1 oktober 2019 naar De Maasdriehoek, editie Cuijk. Tot nu toe verschenen deze gemeentepagina’s in respectievelijk het Cuijks Weekblad, de Graafsche Courant en de Koerier Mill. Deze titels zijn echter door uitgeverij De Persgroep verkocht aan uitgeverij Talvi, de uitgever die De Maasdriehoek uitbrengt. De drie titels worden niet voortgezet, sommige rubrieken, zoals de gemeentepagina’s, worden echter wel voortaan gepubliceerd in De Maasdriehoek.

Na 1 januari 2020 wordt de situatie wellicht weer anders. Dan loopt de contractperiode af die de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hadden met de Persgroep. De contractafspraken zijn nu tot 1 januari 2019 overgenomen door uitgeverij Talvi. Hoe verder te gaan na 1 januari 2020 wordt nog bekeken.

De Maasdriehoek wordt bezorgd op alle huisadressen in de drie gemeenten. Heeft u de krant niet ontvangen? Bel niet met de gemeente maar met de bezorgservice, telefoon 0413-745983 of mail naar bezorging@uitgeverij-talvi.nl. U kunt ook het formulier invullen op www.kliknieuws.nl

]]> 2019-09-27T12:02:43 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/gemeentepagina-s-verhuizen-naar-de-maasdriehoek
<![CDATA[Tips tegen woninginbraak]]> De herfstvakantie staat weer voor de deur. Voor veel mensen een tijd van ontspanning en een tijd om erop uit te trekken. Voor inbrekers de perfecte gelegenheid voor het plegen van een inbraak.

Tien minuten

Een inbraak kan in tien minuten gepleegd zijn. Een raam dat tien minuten open staat, biedt een inbreker voldoende gelegenheid om uw huis in en uit te gaan. Volg daarom onderstaande tips ook op als u maar even van huis bent.

Informatie

Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

]]> 2019-09-27T11:18:38 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/tips-tegen-woninginbraak
<![CDATA[Steeds meer Nederlanders doen wat voor het klimaat. Wat doe jij?]]>                                                           

Steeds meer mensen zijn bezig met het besparen van energie. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. In Nederland hebben we de maatregelen die we met elkaar gaan nemen, vastgelegd in het Klimaatakkoord. Hoe gaan we de CO2-uitstoot verminderen? Een groot deel van de uitvoering van het Klimaatakkoord gebeurt op regionaal niveau. Men denkt na over: hoe kunnen we energie besparen en hoe kunnen we energie opwekken? Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren, ook jij.

Wat kun je zelf doen

Pak de fiets naar werk of laat je vloer isoleren. Besparen doe je op jouw manier. En er zijn veel mogelijkheden. De Rijksoverheid is een campagne gestart: ‘Iedereen doet wat’. Het helpt je bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis. Iedereen kan iets bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of je iets kunt doen, maar wat je kunt doen. Kijk voor meer informatie op www.iedereendoetwat.nl. Wil je tips en adviezen over hoe je jouw huis kunt verduurzamen? Kijk dan eens op www.brabantwoontslim.nl.

Wat doen we in Noordoost Brabant

Ook in Noordoost Brabant zijn we met de provincie, waterschappen en alle gemeenten samen aan de slag met het klimaatakkoord. In juni 2020 moet de regio een voorstel doen aan het Rijk hoe we de CO2-uitstoot kunnen verminderen in onze regio. Dat noemen we een Regionale Energiestrategie (RES). We kijken wat er mogelijk is in onze regio:

  1. Hoe kunnen we energie besparen in onze regio
  2. Hoe kunnen we energie opwekken in onze regio

Maar we doen dat niet alleen. Bij het maken van de strategie betrekken wij ook bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners. Dat doen we door middel van bijeenkomsten, dit najaar, waar veel verschillende partijen in vertegenwoordigd zijn.

De volgende partijen horen bij Noordoost Brabant: Provincie Noord-Brabant, Enexis, de Waterschappen Aa en Maas, De Dommel en de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden, Vught.

Wat doen we in Nederland

In Nederland hebben we de maatregelen die we met elkaar gaan nemen, vastgelegd in het Klimaatakkoord. We gaan de CO2-uitstoot verminderen om de opwarming van de aarde en alle gevolgen van dien tegen te gaan. Het is de bedoeling dat in 2050 de CO2-uitstoot verminderd is met 95% ten opzichte van 1990.  Een groot deel van de uitvoering van het Klimaatakkoord gebeurt op regionaal niveau. Daarvoor is Nederland opgedeeld in 30 regio’s. Elke regio heeft zijn eigen behoeften en mogelijkheden, en daarom maakt elke regio zijn eigen energiestrategie.

]]> 2019-09-19T13:53:48 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/steeds-meer-nederlanders-doen-wat-voor-het-klimaat-wat-doe-jij
<![CDATA[Speeches herdenking bevrijding Grave, 17 september 2019]]> Ieder jaar, op 17 september, wordt bij de J.S. Thompsonbrug bij Grave (brug over de Maas) herdacht dat Grave op 17 september 1944 werd bevrijd van de Duitse bezetter.

Speech

Burgemeester Roolvink sprak daar, ter ere van de buitenlandse gasten, een speech in het Engels uit. Deze speech kunt u, evenals de Nederlandse vertaling, hieronder downloaden als PDF.

]]> 2019-09-19T12:09:12 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/speeches-herdenking-bevrijding-grave,-17-september-2019
<![CDATA[Sympany haalt textiel aan huis op]]> Binnenkort haalt Sympany gratis textiel aan huis op. De exacte datum staat op de speciale zakken die u binnenkort in uw brievenbus krijgt. Zet de speciale zak op de aangegeven datum duidelijk zichtbaar aan de straat. Sympany komt deze dan ophalen.

Waar staan de textielcontainers

Twee keer per jaar zamelt Sympany gratis textiel aan huis in. De rest van het jaar kunt u uw textiel kwijt in de textielcontainer bij u in de buurt. Op de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel staan ook textielcontainers. Ook hier kunt u uw textiel gratis in kwijt.

Wat is textiel

Textiel is niet alleen die fijne zomerjurk die op is of dat spijkerjasje dat uit de mode is. Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden/petten) en knuffels welkom.

Textiel naar de kringloop

Textiel dat voor hergebruik geschikt is, kunt u ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief. Kijk voor openingstijden op www.afvalaanbieden.nl/kringloopwinkels.

Wat mag NIET in de textielcontainers

Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel.

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2019-09-18T10:56:34 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/13470-sympany-haalt-textiel-aan-huis-op
<![CDATA[Sjors Sportief & Sjors Creatief breken opnieuw records]]>

De populariteit van “Sjors” stijgt naar ongekende hoogtes. Voor het 10e jaar op rij werd het inschrijfrecord verbroken. Het sport- en cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Cuijk en Grave heeft al 1400 inschrijvingen mogen ontvangen en inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk. De gemeente Mill en Sint Hubert doet ook mee, maar brengt het boekje over een paar weken uit.

Populair

Onder andere hiphop dansen, turnen voor meisjes en kleutergymnastiek hadden al snel veel inschrijvingen. Ook hadden de kinderen overduidelijk zin om lipgloss, spiegeltjes, en spijkerplankjes voor de kerst te maken. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Laagdrempelig

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Cuijk en Grave hebben samen met haar sportverenigingen en cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin bijna 100 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit Grave en Cuijk hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Deze is ook op de website www.sjorssportief.nl in te zien.

Meer informatie

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ zijn instrumenten die de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert inzetten om hun beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie: info@sjorssportief.nl

]]> 2019-09-18T10:37:39 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/sjors-sportief-amp-amp-sjors-creatief-breken-opnieuw-records
<![CDATA[Wilt u ook een duurzaamheidslening?]]> De duurzaamheidsleningen zijn in het leven geroepen om inwoners een financiële steun in de rug te geven bij het nemen van duurzame maatregelen. U kunt hiervoor in aanmerking komen als u maatregelen neemt in uw woning, die ten goede komen aan de duurzaamheid van uw woning. Bijvoorbeeld voor het isoleren van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Lage rente

Het voordeel van de leningen is de lage rente. Zo hoeft niet direct spaargeld te worden aangebroken en kunt u wel profiteren van de voordelen van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Verder levert isolatie bijvoorbeeld meer comfort op. Bovenal lever je met deze praktische maatregelen zelf een bijdrage aan een goed klimaat.

Duurzaamheidsfonds

De gemeente Grave heeft geld beschikbaar gesteld voor het duurzaamheidsfonds. De gemeente werkt hierbij samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Veel inwoners hebben dit jaar hier al gebruik van gemaakt. Er is op dit moment nog geld uit dit fonds beschikbaar.

Informatie

Kijk voor meer informatie en aanvragen op de pagina Duurzaamheidslening.

]]> 2019-09-17T14:57:36 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/wilt-u-ook-een-duurzaamheidslening
<![CDATA[Maak kennis met Grave Promotie]]>

Informatieavond over positionering en promotie gemeente Grave

Grave wil zich profileren en haar aantrekkingskracht vergroten door zich te onderscheiden. Wethouder Rick Joosten, gemeente Grave: “De stad streeft naar een grotere bekendheid en wil daarmee meer bezoekers en klanten trekken, die meer besteden. Wij zijn blij dat Grave Promotie zich als nieuwe stichting bezig gaat houden met het vermarkten van Grave en haar kerkdorpen.”

Grave Promotie

Toerisme heeft de kans om een belangrijkere economische pijler te worden in Grave. Het draagt bij aan de leefbaarheid en zorgt voor werkgelegenheid. Met Grave Promotie wordt beoogd Grave beter en eenduidiger op de kaart te zetten. Dit in georganiseerde vorm en met een gestructureerde, efficiënte samenwerking.

Informatieavond

Graag nodigen wij u uit om op woensdagavond 2 oktober 2019 aanwezig te zijn in Catharinahof voor de officiële presentatie van de nieuwe stichting GravePromotie. U bent welkom vanaf 20.00 uur, de kick-off start om 20.30 uur. GravePromotie is een club mensen bestaande uit creatievelingen, verbinders en personen die schakelen met en binnen de gemeente met als doel Grave de komende jaren op een goede manier te positioneren en ondersteuning te bieden aan al hetgeen er door fantastische vrijwilligers, bedrijven en andere organisaties al georganiseerd wordt. De groep die bezig is met Grave Promotie zal tijdens deze avond toelichting geven op hun doel en werkzaamheden.

Aanmelden

Alle betrokkenen bij toeristische, culturele en promotionele activiteiten in de gemeente Grave zijn van harte welkom om aanwezig te zijn. Aanmelden voor deze avond doet u via info@gravepromotie.nl.

Informatie

Meer informatie over activiteiten in Grave vindt u op www.beleefhistorischgrave.nl.

Graag tot ziens op 2 oktober.

]]> 2019-09-13T10:39:20 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/maak-kennis-met-grave-promotie
<![CDATA[Geef je oude kleding een nieuw leven]]> Textiel is niet alleen die fijne zomerjurk die op is of dat spijkerjasje dat uit de mode is. Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen, riemen, tassen, hoeden en knuffels welkom.

Wat mag NIET in de textielcontainers

Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel. Dit is (grof) restafval en kunt u tegen betaling naar de milieustraat brengen.

Waar staan de textielcontainers

Twee keer per jaar zamelt Sympany gratis textiel aan huis in. De rest van het jaar kunt u uw textiel kwijt in de textielcontainer bij u in de buurt. Op de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel staan ook textielcontainers. Ook hier kunt u uw textiel gratis aanbieden.

Volle container? Bellen

Ondanks dat de meeste inwoners hun afval netjes in de containers doen, treffen we helaas ook nog wel eens afval naast de containers aan. Ook afval dat niet in de containers mag. Dat is niet de bedoeling. En vooral ook niet prettig voor uw dorpsgenoten die in de buurt van een container wonen. Zij kijken tegen de rommel aan. Wanneer u textiel naar de container brengt, kan het ook wel eens voorkomen dat de container vol is. Belt u dan direct het nummer dat op de container staat. Zet uw afval NIET naast de container.

Textiel naar de kringloop

Textiel dat voor hergebruik geschikt is, kunt u ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief. Kijk voor adressen en openingstijden op www.afvalaanbieden.nl/kringloopwinkels.

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2019-09-12T15:24:18 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/geef-je-oude-kleding-een-nieuw-leven
<![CDATA[STILLLEVENS in Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert]]> In het gemeentehuis van Cuijk, het stadhuis van Grave en het gemeentehuis van Mill en Sint Hubert zijn tot eind september zogenaamde ‘STILLLEVENS’ te bekijken. Op elke plek staat één maquette die een belangrijke of bijzondere scène uit de bevrijding van de betreffende gemeente uitbeeldt. De kunstwerken zijn onderdeel van Brabant Remembers.

Brabant Remembers

In 2019 en 2020 vieren we dat Brabant 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers vertelt deze bijzondere, inspirerende en persoonlijke verhalen, waarin een levensveranderende keuze centraal staat. Vijfenzeventig verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Met het doel om de impact van de Tweede Wereldoorlog over te dragen, tastbaar en invoelbaar te maken en zo ook de jongere generaties te bereiken. Brabant Remembers is een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ‘40-‘45 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en vfonds. Meer informatie over de activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding èn de 75 verhalen vindt u op www.brabantremembers.com.

STILLLEVENS

Social designer Rocco Verdult uit Eindhoven heeft van Brabant Remembers de opdracht gekregen om alle verhalen te verbinden en te verbeelden en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij heeft het concept van de STILLLEVENS bedacht. STILLLEVEN is een collectie van 75 maquettes (40cm x 40cm) op schaal 1:87/H0. Hierdoor kan het publiek letterlijk om het verhaal heen lopen en zo vanuit verschillende perspectieven naar een sleutelscène kijken die het verhaal kenmerkt. De collectie bestaat voornamelijk uit witte exemplaren waarvan de scène zich overdag afspeelt. De scènes in het donker en in de nacht worden zwart. Slechts de hoofdrolspelers in de scène worden gekleurd om daarmee het publiek te gidsen en een houvast te bieden. Zodoende wordt de menselijke kant van elk verhaal centraal gesteld en krijgt het publiek de kans zelf te interpreteren, te fantaseren of zich in te leven in de situatie van toen. Het publiek kan vervolgens voor zichzelf bepalen om het feitelijke verhaal te gaan lezen of om hierover met anderen in gesprek te gaan.

]]> 2019-09-10T14:44:49 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/stilllevens-in-cuijk
<![CDATA[Op de fiets? Laat je telefoon lekker zitten]]> Stap jij ook weer op de fiets na de vakantie? Denk eraan: hou je mobiel in je zak!

Op 1 juli 2019 ging het appverbod voor fietsers in. Dat betekent dat je een boete riskeert van € 95,- als je je telefoon vasthoudt tijdens het fietsen. Houd je mobiel én je geld in je zak!

Minder kans op een ongeluk

De gedachte achter het appverbod is dat het mobieltje zorgt voor te veel afleiding op de fiets. Als je tijdens het fietsen je telefoon vasthoudt om berichtjes te versturen of te bellen, zijn je ogen niet op de weg gericht. Je ziet niet wat er om je heen gebeurt en riskeert zelfs een ongeluk. Je mag nog wel navigeren of muziek luisteren zolang je je telefoon in je jas of zak houdt, of een stuurhouder gebruikt.

Meer weten?

Kijk dan op https://www.nulverkeersdodenbrabant.nl/op-de-fiets-mobiel-in-je-zak/

]]> 2019-09-06T12:27:57 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/op-de-fiets-laat-je-telefoon-lekker-zitten
<![CDATA[Groot onderhoud vijvers Estersveld]]> De gemeente Grave gaat dit jaar de twee vijvers in Estersveld grootschalig onderhouden. Het doel van dit onderhoud is de waterkwaliteit verbeteren, de kroosvorming bestrijden en daarmee vissterfte voorkomen.  

De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland in november/december 2019. Over de exacte uitvoeringsperiode volgt meer informatie zodra een aannemer is geselecteerd.  

Op dinsdag 17 september 2019 wordt een inloopbijeenkomst gehouden in de Esterade waarbij geïnteresseerden informatie kunnen inwinnen over de werkzaamheden. U kunt tussen 18:30 en 20:00 binnen lopen en uw vragen stellen.  

Vragen/opmerkingen

Wij begrijpen dat het ontwerp technisch van aard is. Mocht u hier vragen of wijzigingen in willen dan kunt u contact opnemen met Mark Peters van de gemeente Grave. Mark is bereikbaar op het telefoonnummer 0485 396 600 en via mark.peters@cgm.nl

Bijlage

]]> 2019-08-29T15:35:36 https://www.grave.nl/vijversestersveld
<![CDATA[Bekendmaking woningsluiting]]> In de woning aan de Burgemeester Raijmakerslaan 204 te Grave zijn voorwerpen en materialen ten behoeve van een professionele bedrijfsmatige hennepkwekerij geconstateerd. Dit is in strijd met artikel 3 en 11a  Opiumwet. De burgemeester van de gemeente Grave maakt op grond van artikel 13b van de Opiumwet van zijn bevoegdheid gebruik om het pand aan de Burgemeester Raijmakerslaan 204 te Grave te sluiten. Het pand is gesloten op maandag 12 augustus 2019 voor een periode van drie maanden.

]]> 2019-08-12T13:51:13 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/bekendmaking-woningsluiting
<![CDATA[Seed Capital - tender klimaat en energie]]> In de periode van 1 oktober 2019 tot en met 31 oktober 2019 wordt een specifieke klimaat en energie tender geopend. U kunt een aanvraag indienen voor het opzetten van een investeringsfonds dat is gericht op klimaat- en energie technostarters.

Met het investeringsfonds investeert u in technostarters die producten, processen of diensten verkopen en leveren die zijn gebaseerd op een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van bestaande technologie op het gebied van klimaat en energie. De start-ups moeten een substantiële bijdrage leveren aan de missies uit het Klimaatakkoord.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:24:15 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/seed-capital-tender-klimaat-en-energie
<![CDATA[Nieuw: DEI+subsidie voor circulaire economie]]> Binnen de subsidieregeling voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) opent een nieuw thema voor pilot- en demonstratieprojecten gericht op circulaire economie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt hiervoor € 44 miljoen beschikbaar. U vraagt deze aan vanaf 1 augustus 2019.

Het thema Circulaire economie is een uitbreiding van het thema rond recycling en hergebruik van afval. Ook bijvoorbeeld het biobased grondstofgebruik in pilotprojecten valt nu onder dit nieuwe thema. Belangrijk is dat de projecten bijdragen aan CO2-reductie. Voorstellen op het gebied van recycling, refurbishment en hergebruik van kunststoffen, textiel, meubels en matrassen worden aangemoedigd en ook voorstellen van het mkb zijn meer dan welkom.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:22:52 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/nieuw-dei-subsidie-voor-circulaire-economie
<![CDATA[SDE+ najaar 2019 opent op 29 oktober]]> Ook dit najaar wordt de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) opengesteld. Voor deze ronde heeft de minister 5 miljard euro beschikbaar gesteld. U kunt subsidie aanvragen van dinsdag 29 oktober 2019 (09.00 uur) tot donderdag 14 november 2019 (17.00 uur), verdeeld over 3 fases. Via het eLoket van RVO.nl kunt u vanaf dinsdag 29 oktober 2019 (9.00 uur), uw subsidieaanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:19:19 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/sde-najaar-2019-opent-op-29-oktober
<![CDATA[Kom naar het ZZP-Boost Event]]> Talentontwikkeling ZZP'er in Noordoost Brabant heeft een gloednieuwe website ontwikkeld, www.zzpnobboost.nl. Het is een platform voor de zelfstandige professional in de regio Noordoost Brabant, waar de zzp'er geïnformeerd wordt over belangrijke ontwikkelingen rondom zelfstandig ondernemen. Ook staat daar informatie over de activiteiten voor ZZP’ers zoals het ZZP-BOOST Event op 12 september 2019 en onder andere een roadshow.

Meer informatie op zzpnobboost.nl.

]]> 2019-07-09T14:55:57 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/kom-naar-het-zzp-boost-event
<![CDATA[Bedrijven investeren bijna 4,4 miljard euro in groene technieken]]> Het Nederlandse bedrijfsleven maakte in 2018 voor een recordbedrag van bijna € 4,4 miljard gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De bedrijven investeerden deze miljarden in vooruitstrevende milieuvriendelijke technieken.

Meer informatie bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

]]> 2019-07-09T13:15:24 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/bedrijven-investeren-bijna-4,4-miljard-euro-in-groene-technieken
<![CDATA[Energie-audit EED via eLoket RVO.nl]]> Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) gaat naast groene elektriciteit ook groene warmte leveren aan bedrijven op Industrieterrein Haven Cuijk. Voor de aanleg van een smart grid, een slim energienet, waarmee vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd, ontvangt BECC een subsidie van 300.000 euro uit het Smart Energy Link programma. De totale investering bedraagt meer dan 1 miljoen euro. Duynie, leverancier van diervoeding, wordt een van de afnemers van de lokaal geproduceerde groene energie. Het bedrijf realiseert hiervoor een nieuwe, gasloze fabriek op Industrieterrein Haven Cuijk.

Meer informatie op Rijksdienst voor Ondernemennd Nederland.

]]> 2019-07-09T13:09:43 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/energie-audit-eed-via-eloket-rvo-nl
<![CDATA[Doe mee in de tweede ronde van MKB!dee]]> Bent u mkb’er en wilt u samen met anderen meer investeren in de versterking van kennis en vaardigheden van uw personeel? Ervaart u hierbij belemmeringen? Denk dan mee over oplossingen om die belemmeringen weg te nemen met de regeling MKB Idee.

Met deze regeling wil de overheid mkb’ers stimuleren meer te investeren in scholing en ontwikkeling van huidig en toekomstig werkenden. Anders dan in 2018 richt de regeling zich nu op iedere mkb’er. Zowel individuele als samenwerkende mkb’ers kunnen subsidie aanvragen. U kunt een aanvraag indienen tot 27 augustus 2019, 17.00 uur, via mijn.rvo.nl (eLoket).

Meer informatie op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

]]> 2019-07-09T13:01:33 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/doe-mee-in-de-tweede-ronde-van-mkbdee
<![CDATA[Innovation Makers Agrifood zoekt uitdagende projecten voor Challenge]]> Ondernemers in de Agrifood sector, die zich met hun bedrijf richten op thema’s als Future Food, Hightech Farming en Food Value kunnen kosteloos deelnemen aan Innovation Makers Agrifood. Tijdens deze challenge kunnen bedrijven hun vraagstuk voorleggen aan creatieve studenten en start-ups.

De challenge duurt van september tot medio december 2019 en vindt plaats op verschillende locaties in Brabant. ‘We zoeken ondernemers in de agrifood sector, die een uitdagend project hebben binnen hun bedrijf en ondersteuning kunnen gebruiken om dit verder uit te werken. Zij kunnen zich tot 1 augustus 2019 kosteloos aanmelden bij ons’, zegt projectleider Paula Rijkens.

Meer informatie op ondernemersliftplus.

]]> 2019-07-09T12:57:50 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/innovation-makers-agrifood-zoekt-uitdagende-projecten-voor-challenge
<![CDATA[Veteranendag in Grave op zaterdag 22 juni 2019]]>

Foto genomen tijdens de Veteranendag op 22 juni 2019 in Grave.

]]> 2019-06-24T14:49:46 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/veteranendag-in-grave-op-zaterdag-22-juni-2019
<![CDATA[Sympany haalt textiel aan huis op]]> Waar staan de textielcontainers

Twee keer per jaar zamelt Sympany gratis textiel aan huis in. De rest van het jaar kunt u uw textiel kwijt in de textielcontainer bij u in de buurt. Op de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel staan ook textielcontainers. Ook hier kunt u uw textiel gratis in kwijt.

Wat is textiel

Textiel is niet alleen die fijne zomerjurk die op is of dat spijkerjasje dat uit de mode is. Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden/petten) en knuffels welkom.

Textiel naar de kringloop

Textiel dat voor hergebruik geschikt is, kunt u ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief. Kijk voor openingstijden op www.afvalaanbieden.nl/kringloopwinkels.

Wat mag NIET in de textielcontainers

Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel.

Voor informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

 

]]> 2019-04-18T11:54:36 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/sympany-haalt-textiel-aan-huis-op
<![CDATA[Inzamelen kerstbomen op zaterdag 12 januari 2019]]> Op zaterdag 12 januari 2019 mag u uw kerstboom aan de straat zetten. Er wordt een aparte ronde gereden voor deze inzameling.

Aanbieden van de kerstboom

Zorg ervoor:

Voor informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2018-12-17T10:21:55 https://www.grave.nl/inwoners/overzicht-inwoners/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/inzamelen-kerstbomen-op-zaterdag-12-januari-2019
<![CDATA[Aanmelden nieuwsbrief]]> Meld u hier aan voor de nieuwsbrief Economisch nieuws Grave.

]]> 2017-10-13T11:58:19 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/aanmelden-nieuwsbrief
<![CDATA[Call ACCTTiVAte open voor MKB-ers met crossover innovaties]]> MKB-ers uit vijf Europese landen, waaronder Nederland, kunnen tot 5 september van dit jaar voorstellen indienen voor ‘crossover innovatieprojecten’. Dit zijn projecten gericht op technologie-transfer tussen de sectoren agrifood, health, ICT en/of aerospace. Kijk hier voor meer informatie over Call ACCTTiVAte.

]]> 2017-06-19T09:10:38 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/oud-nieuws/call-accttivate-open-voor-mkb-ers-met-crossover-innovaties
<![CDATA[Aandacht voor boerenbedrijf in 'Over de vloer bij de Boer']]> Onder aanvoering van FoodInspiration is op 12 juni 2017 'Over de vloer bij de Boer' van start gegaan. Deze nieuwe campagne zet de spotlights op de agrarische sector. Boerenbedrijven maken op hun beurt kans op een complete make-over van hun winkel via de actie Pimp My Farmshop. Winkels kunnen tot 1 augustus 2017 worden aangemeld. Kijk hier voor meer informatie over 'Over de vloer bij de Boer'.

]]> 2017-06-19T09:05:39 https://www.grave.nl/economisch-nieuws/oud-nieuws/aandacht-voor-boerenbedrijf-in-over-de-vloer-bij-de-boer
<![CDATA[Werkzaamheden Hoogeweg – Generaal de Bonsweg]]> De gemeente Grave heeft aannemingsbedrijf D. van der Steen B.V. uit Utrecht opdracht verleend voor het uitvoeren van wegwerkzaamheden op de Hoogeweg en Generaal de Bonsweg in Grave. Het betreft het gedeelte vanaf de gemeentegrens met Mill en Sint Hubert nabij de Campagnelaan tot aan de Steegschenhofscheweg.

Wat gaat er precies gebeuren

De werkzaamheden bestaan uit het frezen van de oude deklaag en het repareren van slechte stukken in de onderlaag. Vervolgens wordt er over de gehele lengte een stalen wapening op het wegdek aangebracht, waarna er twee lagen asfalt aangebracht worden. Daarnaast worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de goten en straatkolken, worden inritten opnieuw gestraat en worden de wegmarkeringen aangebracht. Tenslotte worden de bermen aangevuld en afgewerkt.

Verkeerskundige aanpassingen

De Hoogeweg en de Generaal de Bonsweg worden gelijktijdig met de asfalteringswerkzaamheden duurzaam veilig ingericht. Kruispuntplateaus worden aangelegd om het verkeer af te remmen, te weten op de kruisingen Hoogeweg - Boltsbroekweg, Hoogeweg – Schrijfakkerweg en Hoogeweg - Campagnelaan. De kruisingen en de weg worden voorzien van de juiste wegmarkering.

Planning

De wegwerkzaamheden starten op zaterdag 1 juli 2017 om circa 7.00 uur en zijn gereed op maandag 10 juli 2017 om circa 06.00 uur. De aannemer werkt daarbij dag en nacht door om de benodigde afsluiting zo kort mogelijk te houden. Hierdoor is de benodigde afsluiting circa twee weken korter ten opzichte van een reguliere uitvoeringswijze waarbij er alleen tijdens werkdagen en daguren gewerkt wordt.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden worden de Hoogeweg en de Generaal de Bonsweg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er is voor deze werkzaamheden een omleidingsroute noodzakelijk. Het doorgaand verkeer tussen Mill en Grave wordt omgeleid via de N264, N277 en N324. Ook het lokale verkeer van en naar Escharen wordt omgeleid via de N324 en de Stoofweg. Ten behoeve van de bereikbaarheid van onder andere de Brouwketel, sportvelden, campings etcetera is een lokale omleidingsroute ingesteld over de Steegschenhofscheweg en de Kranenhofscheweg. Daarvoor wordt tijdelijk de Kranenhofscheweg opgesteld voor autoverkeer en worden de hekwerken halverwege tijdelijk verwijderd. De kruising Kranenhofscheweg - Beerschemaasweg blijft gedurende de werkzaamheden open voor het verkeer.

Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de vrijliggende fietspaden langs de Hoogeweg en Generaal de Bonsweg.

Hier kunt u een kaartje met de omleidingsroutes (PDF) bekijken.

Bus Arriva

Tijdens de werkzaamheden zal de bus van Arriva lijn 92 tussen Grave-Gennep op woensdag 5 juli en donderdag 6 juli niet rijden. De rest van de tijd zal de bus zijn normale dienstregeling kunnen volgen. Om de actuele situatie bij te kunnen houden kunt u meer informatie vinden op www.arriva.nl 

Vragen

Aanwonenden en belanghebbenden worden nog nader geïnformeerd middels een brief met betrekking tot de afsluiting, bereikbaarheid en contactgegevens van de aannemer. Heeft u naar aanleiding van deze publicatie vragen? Neem u gerust contact op met de heer T. Bronsema of de heer T. Grisel van de afdeling Openbare Werken. Zij zijn te bereiken via het algemene nummer van de gemeente: 0486-477277 of via wegen@cgm.nl.

]]> 2017-06-16T10:36:48 https://www.grave.nl/werkzaamheden-hoogeweg-generaal-de-bonsweg
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.grave.nl/economisch-nieuws-grave-nieuwsbrief-april-mei-2019/ondernemersloket
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.grave.nl/economisch-nieuws-grave-nieuwsbrief-januari-2019/ondernemersloket
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.grave.nl/welkom-bij-grave/beheer/nieuwsbrieven/economisch-nieuws-grave/economisch-nieuws-grave-nieuwsbrief-januari-en-februari-2018/ondernemersloket
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.grave.nl/welkom-bij-grave/beheer/nieuwsbrieven/economisch-nieuws-grave/economisch-nieuws-grave-nieuwsbrief-maart-en-april-2018/ondernemersloket
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.grave.nl/welkom-bij-grave/beheer/nieuwsbrieven/economisch-nieuws-grave/economisch-nieuws-grave-nieuwsbrief-juni-2018/ondernemersloket
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.grave.nl/economisch-nieuws-grave-nieuwsbrief-juni-en-juli-2019/ondernemersloket