Werk en uitkering

Coronacrisis - ondernemers en ZZP'ers

U kunt telefonisch contact opnemen met de afdeling Sociaal Domein. Deze afdeling is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0485-396700.

Uitkering aanvragen

Heeft u geen werk en weinig geld om van te leven? Dan heeft u mogelijk recht op een uitkering op grond van de Participatiewet. Hiermee kunt u in uw levensonderhoud voorzien tot u weer werk heeft.

Betaaldatum uitkering

Hier vindt u een overzicht van de inlever- en betaaldata.

Uitkering, rechten en plichten

Krijgt u een bijstandsuitkering van de gemeente? Dan heeft u bepaalde rechten, maar daar staan ook verplichtingen tegenover.

Uitkering oudere werklozen

Heeft u een bepaalde leeftijd bereikt, bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt en/of heeft u daardoor uw zelfstandige onderneming moeten beëindigen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een inkomensvoorziening.

Uitkering voor zelfstandigen

Bent u zelfstandig ondernemer en ervaart u financiële problemen? Ontvangt u een bijstandsuitkering en heeft u plannen om een zelfstandige onderneming op te starten? Wilt u juist uw zelfstandige onderneming beëindigen? In zo'n situatie kunt u recht hebben op een (aanvullende) bijstandsuitkering.